tiistai 15. joulukuuta 2015

LOMAMATKA  JOULUUN


Pikainen pyrähdys Pohjanmaalle hakemaan opiskelija jouluksi kotiin. Kahdestaan lähdettiin, Puoliso ja minä. Kotiin jäi isoja aikuisia lapsia hoitamaan pikkuiset, mummun ja eläimet. Mukava päästä pikkuiselle lomalle ja hetkeksi irti taallisesta arjesta.
Loma tuli ihan tarpeeseen. Ensimmäiset sata kilometriä mies ajo ja minä nukuin. Keskellä pimeää vaihdettiin vuoroja. Auton valot olivat aivan roiskekuran peitossa ja pienen mutkaisen tien näkyvyys sen mukainen. Maailma ympärillä oli säkkipimeä ja minua vain nukutti.
Viimmeisen satasen istuin taas vieressä nukkumassa. Puolisolla oli todella piristävää matkaseuraa. 


Perillä opistolla vastassa oli komeita juhlapukuisia nuoria. Joulupuuron jälkeen siirryimme kaikki Reisjärven kirkkoon joulujuhlaan. Vaalea kaunis pieni kirkko oli jokaista paikkaa myöten täysi nuorten vanhempia, sisaruksia ja muita joulusta nauttivia.

Kaikista kauneimpia siellä olivat opiston erityislinjalaiset. Enkeleiksi puettuina he johdattivat opiston kuorolaiset etummaisiin penkkeihin. Enkelit pääsivät omalle paikalleen lähimmäksi alttaria.
Oikean joulumielen löytymiseen ei muuta tarvittu.


Reisjärven kirkko odottamassa juhlijoita

Yöksi pääsin Kasvinkumppanin pikkuiseen tupaan yöksi. Kännykkä hiljaiselle ja tieto siitä, ettei kukaan yöllä herätä oli puolet lomaa. Kahden ja puolen vuoden aikana, jonka Tiuhti ja Viuhti on meillä asuneet kokonaisia öitä on ollut ehkä parikymmentä.
Joskus loma osuu juuri oikeaan kohtaan ja tekee erityisen hyvää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti