tiistai 28. kesäkuuta 2016

Kauppareissuja helpottamaan


Talvella tätä jo salaa suunnittelin. Loputtomaan kauppakassien raahaukseen kyllästyneenä mietin onko olemassa vaihtoehtoa. Homma on minun ja jos näin harmittaa minun on keksittävä jotain. Talvella puoliso kävi Rekossa myymässä omia tuotteitaan ja paluukuormassa toi monenlaista hyvää ja tarpeellista. Se jäi kun omat myytävät tuotteet loppu. Taas meni marketti hommiksi.


Ratkaisu potutukseen ajoi suoraan syliini.
Odotin pysäkillä uimakoululaisten linja-autoa. Paikalle ajoikin vanha kunnon kauppa-auto. "Sori, en sua tässä odottanut, mutta tehtäiskö diili?" Kauppias hymyili ja nyökytteli, niin kuin ne aina tekee. Sovimme kokeilusta. Joka keskiviikko auto piipahtaa navetan nurkalla ja yrittää myydä meille kaikea mahdollista. Siellä on juuri se sama tunnelma mikä kauppa-autoissa oli seitsemänkymmentäluvulla. Pieneen tilaan saatu mahtumaan kaikki mitä ilman ei tule toimeen ja kyllä sieltäkin näyttää heräteostoksia löytyvän. Aloitan tyhjän korin kanssa auton perältä ja kauppias ojentaa uuden korin heti kun katsoo sen tarpeelliseksi. Hyvin toimii.

Tiedän, ettei siellä markettihinnoilla asioida, mutta kaikella hyvällä on hintansa. Viikon ruokalistaan kylkeen tehdyn kauppalapun tarkoitus on pitää ostokset kurissa ja budjetti kasassa. 

Arvatkaapa mitä mieltä kauppa-autosta lapset oli?
Se on nyt joulu joka viikko. 

Samasta autosta oli ylellä dokumentti pari vuotta sitten.
Nähtäväksi jää tuleeko tästä tapa vai alanko kaivata omaa aikaa ja ostoskärryyn nojailua.  

1 kommentti:

  1. Jos kävis kauppa-auto niin jäätelönostokin ois helpompaa. Nyt pitää heti kiirehtiä kylältä kotiin jos ostaa jäätelöä. Joskus joku meni leikkauttamaan hiukset jäätelönoston jälkeen ja lähti vasta sitten kotiin :). Aina ei mieti mitä tekee.

    VastaaPoista