maanantai 11. heinäkuuta 2016

 Lomasia erityislasten kanssa.


Asuntovaunu vanhusta siivoillessa pohdiskelin tämän kesän reissumahdollisuuksia. Ei me mitään karavaanareita olla, kunhan muutaman kesäyön vietämme kotipihaa kauempana. Onnelin kanssa vaunuelämä ei edes onnistu, mutta päiväretkien taukotupana vaunu on kuitenkin luksusta.

Sopivia päiväretkikohteita kohtuullisen läheltä etsiskelen. Esteettömyys ja huoltotilojen toimivuus on onnistuneen päivän edellytys.
Mistähän aloittaisi?
Muumit olisivat Hansun juttu, mutta onko Muumimaailma ekaluokkalaisille liian lapsellinen?
Sopisiko heille huvipuisto paremmin?
Mitä tekisi huvipuistossa toiset lapset? Luultavasti Aini kulkisi päivän kädet korvilla, koska kovat äänet ja ihmisten paljous saisi mielen sekaisin. Hansu ei keinuttavista laitteista tai jännityksestä nauttisi. Hän pitää vakaista pinnoista ja rauhallisesta elämästä.
Onneli kulkee sinne mihin lykkääjä jaksaa lykätä.

"Leikkipuistot", kuten Porilainen Pelle Hermannin-puisto olisi yksi hyvä retkikohde. Siellä oisi jokaisen mahdollista tehdä sitä mihin pystyy ja mistä itse nauttii. Asuntovaununkin saisi parkeerattua riittävän lähelle, eikä sisäänpääsymaksua peritä.

Unohtumattomia tarjoilee myös Suomen suurin kyläkauppa. Vaunun saisi mukaan ja kaikille riittäisi puuhaa. Jos ostosparatiisi ajatuksena tökkii, ei sinne ole pakko mennä. Luultavasti viiden kanssa se ei olisi edes mahdollista. Lastenretkenä kyläkauppa ei olisi ollenkaan hullumpi ajatus, kunhan muistaa tarkistaa mitä siellä juuri silloin tarjoillaan.
Menee ja katsoo hymyilevätkö lapset. Siitä sen tietää mikä hyväksi on.

Tästä etelään on Tampere, josta varmasti löytyy huvipuiston lisäksi paljon paikkoja joihin kannattaa tutustua. Esimerkisi Vapriikissa on tällä hetkellä iso näyttely kivikauden eläimistä. Sen olemme päättäneet nähdä ja sen jälkeen syödä eväät kaupungin parhaassa leikkipuistossa.

Erityislasten kanssa maksullisissa paikoissa käydessä on hyvä muistaa avustajan ilmainen sisäänpääsy. Jokaisessa kohteessa on hiukan omat sääntönsä, mutta aina kannattaa ottaa asia puheeksi.
Löysin todella kattavan postauksen avustaja-asiasta Kasperin äidin bogista. Kiitos hänelle tästä.
      http://kasperinelamaa.blogspot.fi/2016/06/kesa-erityislapsiperheessa.html#more


Meillä aikuisilla ei onneksi ole suurta lomailun tarvetta. Tällä hetkellä työt ja elämäntilanne sitovat meidät tiukasti kotiin. Edes päivän reissulle ei voi lähteä ilman järjestelyjä. 
Jos kokisi lomatuskaa ja vaihtelun tarvetta, tälläinen elämä alkaisi ajanoloon ahdistaa ja seinät kaatuilla päälle.
Meille kotona olo sopii ja nyt on hyvä näin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti