tiistai 19. heinäkuuta 2016

Perhehoitajan 2. lomapäivä


Ihmeen ihanaa oli herätä rauhassa ja muistaa olevansa lomalla. Lapsetkin muistivat lomansa ja nukkuivat myöhään, melkein yhdeksään.

Eilen illalla papereita penkoessa löysin tämän päivän ohjelman. Tiuhdin koulun aloitus terveystarkastus ja sinne kerkeäminen oli ensimmäinen haaste. Vanhemmille oli useampi sivuinen lomake täytettäväksi. Jälleen kyseltiin mitä syötte, kuinka nukutte, käytättekö huumeita, entäs D-vitamiinia?
Kuka sitten auttaa kun ahdistaa ja seinät kaatuu?
Vähän turhautti moinen paperinippu, mutta toisaalta eihän tätäkään tarvitse liian ryppyotsaisesti ottaa. Siinä on hyviä, pohdinnan arvoisia kysymyksiä, vaikka vain itsekseen mietittäväksi.

Tämän lomapäivän erikoinen oli metsäretki lasten kanssa. Onnelilla ei ole maastokelpoista ajoneuvoa, joten hänen kanssaan on tyydyttävä tasaiseen tiehen.
Polut kuivassa kangasmetsässä ovat tavallisille jaloille hyvät kulkea. Hansulle hiukan hankalammat, mutta harjoitus tekee mestareita.  Eräät nauttivat, kunhan vain saavat mennä lujaa.

Kasvihuonetta ennätin hiukan rapsutella. Viiniköynös yrittää viedä koko tilan ja kunnollisen tuen puutteessa hautaa tomaatit alleen. Köynöksestä vähän ylimääräisiä leikkelin ja yritin pelastaa tomaattiparat. Kumpaakin näyttäisi tulevan ihan mukavasti, jos säät hyvinä pysyy.
Tähän mennessä vain mausteita ja kesäkurpitsaa on valmistunut.
Niin, ja salaattia. Niillä ruokkisi armeijan kaneja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti