keskiviikko 3. elokuuta 2016

Ihmeelliset  Aamut


Parasta päivässä on hiljaiset aamut, kun kiire ei ole vielä herännyt. Ne aamut, joihin saa nousta hyvin nukutun yön jälkeen. Kukaan ei ole itkenyt, nähnyt painajaisia tai muuten vaan, ihan huvikseen, yöllä kuljeskellut.
  
Parasta mitä kesäaamuna voi tehdä on lähteä kävelylle. Ihan yksin, keskelle aamukylvystä nauttivaa peltomaisemaa. Ilmassa on jo lopppukesän kirpeyttä ja valmiin sadon tuoksua. Peruna kukkii ja kauran tähkät nuokkuvat jyvien painosta. Aurinko kuivattaa nurmikon kastepisaroita.

Takapihan marjasato odottaa noukkijaa.
Vielä ennen lasten heräämistä kerkeän noukkia marjat aamupalalle. Huonosti hoidettu marjatarha pukkaa nokkosta melkein joka puskasta, mutta marjat ovat suuria ja kauniita. "Odottakahan kunhan koulut alkaa ja vapaus koittaa, minä teidätkin siivoan."


Muilla ihmisillä smootie innostus on ollut jo monta vuotta, minulla herää vasta nyt.
Tähän sekoitukseen meni aamusadon lisäksi mustikoita ja turkkilaista jugurttia. Makeudeksi banaani ja terästykseksi ripaus siitepölyä ja macaa.     Liotetut cia-siemenet lorahtivat kaiken päälle.Blenderin meteliin heräsi nukkuva kansa ja lahjomaton makuraati aloitti työnsä.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti