maanantai 1. elokuuta 2016

Jälleen ruokapuhetta


Sunnuntaina Puoliso harrasti maaseutumatkailua sillä aikaa kun lapset olivat tapaamassa isovanhempiaan. Tien poskessa sattui olemaan koju, jossa myytiin herkkuja. Voiko tällaista vastustaa?
Eikö olekkin kauniita ja herkullisen näköisiä?
En tarkkoita kuvausellisesti, vaan konkreettisesti ja makuhermoihin tunkevasti.
Tästä näitä ja vähän lisää, niin syntyy kattaus jonka äärestä ei raaskisi millään nousta.

Lihansyöjät saivat tummanriisin kaveriksi Broilercurryä.
Sen valmistaminen on helppoa ja se on todella herkullista.
Pataan broilrerin rintafileitä. Päälle cyrrytahnalla maustettuun kermaan sulatettu juusto. Kasviksia kaikenlaisia ja lempi yrttejä. Vettä niin, että kaikki ovat piilossa. Kansi kiinni ja uuniin.

Kasvissyöjien lautaselle riisin viereen kastikkeeksi tuli
Palak Paneer. Intiasta peräisin olevaan kastikkeeseen tulee suomalaisittain leipäjuustoa paneer-juuston asemasta. Leipäjuusto oli ihan uusi kokemus kastikkeen seassa. Oli niin hyvää, että varmasti jää parempien ruokien listalle.

Lisukkeeksi otettiin yllä olevasta kuvasta runsas kourallinen papuja, joita keitettiin kahdeksan minuuttia. Pavut siirrettiin vielä pannulle voin ja valkosipulin seuraan. 

Salaattia pehmentämässä oli kermaviilikastike, joka maustettiin sitruunmelissalla, persilalla, kahdella erillaisella basilikalla ja herbamarella.

Vielä lisänä tuoreita makeita sämpylöitä.

Kun olisi ollut otollinen aika ottaa padoista kuvat, oli juuri Onnelin kylpyhetki. Kun olin valmis syömään oli padat melkein tyhjät.

Kuva on huono, pokkarihommia. Laitoin silti, etten unohda kuinka hyvää se oli.
Uuden ruuan saaminen kelvollisten listalle vaatii aikaa ja hermoja. Lasten pitää ensin vain sietää uutta ruokaa lautasen reunalla. Näköön ja tuoksuun on totuttava. Seuraavaksi on maistelulusikan vuoro, jolla hiukan maistetaan. Siitä sitten vähitelle eteenppäin.
Joskus tämä hivutustekniikka jopa toimii ja tuottaa hyvää tulosta.
Tämä ruoka oli siitä ihmeellistä, että padat oli tosiaan melko tyhjät ennen kuin pääsin pöytään. Eikä lapsia oltu pidetty tätä ennen viikkoa nälässä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti