lauantai 13. elokuuta 2016

Lauantaimenu


Sadepäivän ratoksi tehtiin kunnon ruokaa. Syöjiä oli viitisentoista, joista puolet kokkausikäisiä. Kenestäkään ei tunnu työltä, kun jokainen tekee pikkuisen.

Kasvissyöjille valmistui ylichilisoosi, joka sai nimensä maun mukaan.
Ensin voissa kuullotetiin sipulit, valkosipuli ja chilitahna. Pannulle lisättiin kukkakaaali isona silppuna ja paprika noin saman kokoisina paloina. Vettä ja kermaa nesteeksi. Suolaksi herbmare.
Lihansyöjille tarjolla oli kyyhkysenrintaa kerma/sipuli kastikkeessa. Lukiolainen toimitti ruuan luonnosta lautaselle. Erittäin syötävä kastike.
Uusi ruoka oli kvinoa-härkäpapu mössö.  Kvinoa keitetään kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Tähän lisätään kiehautetussa vedessä liotettu härkäpapurouhe.
Heille, jotka tätä ruokaa vierastavat paistettiin varalta hiukan perunoita. Yllätykseksi kaikki pitivät miedon makuisesta mössöstä.
Lisukkeeksi fetaa ja pihalta kerättyä salaattia.

Härkäpapurouhe on uusi tuote meidän keittiössä. Tämä sisältää härkäpapujauhoa, herneproteiinia ja ohramallasuutetta. Härkäpapu on suomalaista, muiden osien alkuperää ei paketissa mainittu.
Proteiinpitoisuus on 47%.
Ensitapaamisen perusteella vaikuttaa miellyttävälle tuttavuudelle. Tänään käytettiin tavallaan perunan korvaajana. Proteiinin perusteella sopii hyvin myös lihan tilalle.
Tutustuminen jatkuu. Huomenna ajateltiin kokeilla pinaatti-härkäpapulettuja.Illalla saimme pitkästä aikaa vieraita. 
Päivälliseksi heille ja meille keitin kahdeksan litran kattilallisen kesäistä lohikeittoa, kylmäsavulohella terästettynä.
Kahviherkuksi leivottiin helppoa ja nopeaa gluteiinitonta mansikkakääretorttukakkua. Varmasti vuoden viimmeisiä omanmaan mansikoita.
Hyvää oli!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti