lauantai 27. elokuuta 2016

Mummun Tyky-päiväIhan itse sen keksin. Mummut ja äidit ja perhehoitajat, ihan kaikki tarvitsevat työkykyä ylläpitävää vaihtelua. Virallinen syy oli tyttärien muuttoaikeet. Sen verran äitin on isojen lastensa elämässä otava mukana, että kodin vaihdossa hiukan auttaa. Kaksi tyttäristä muuttaa Helsinkiin, toinen opiskelemaan ja toinen töihin. Työläinen sanoi pitävänsä seikkailuvuoden ja palaa sitten takaisin ruotuun, Tampereelle.
Niin minäkin sanoin. Korkeintaan kolme kuukautta lupasin täällä viihtyä, niin rumaan paikkaan jouduin. Siitä lupauksesta on nyt kolmekymmentäkaksivuotta ja risat.

Ennen sorvin äärestä postumista piti varmistaa kotijoukot. Viljelijälle suunnitelma sopi, kunhan koulusta palaava lukiolainenkin käärii hihansa. Villin viisikkon kanssa kaikki kädet ja silmät ovat hyväksi.
Ihan hyvällä mielellä en sentään pääsyt lähtemään. Äitimummu on sairaana ja vähän huoletti kuinka päivän pärjää. Lähdin, vaikka vähän kolkutti.

Ensimmäinen työkykyä ylläpitävä pysähdys oli Pinsiön taimitarha Hämeenkyrössä. Sieltä ostin kukkapenkkiin muutaman taimen, joista ensi kesänä muistan tämän päivän. Muistan, että enää ei saa ajaa ohi. 
Vaikka mitään ei tarvitsisi voi siellä poiketa ihailemassa. Ammattilasten tekemä ja sen kyllä huomaa. 

Työkykyä edistää myös riittävän runsas ja herkullinen ruokailu. Pitkät lounaat rakkaiden ihmisten kanssa on ihan parasta. Viiden tyttären ja kolmen pikkaraisten kanssa asetuimme isoimman pöydän ääreen. Tampereella on aika uusi lounaspaikka, Sitkon. Jos et ole koskaan saanut mahdottoman hyvää pitsaa, et ole vielä poikennut Sitkoon. Erinomaisen miellyttävä kokemus.


Tyttäret olivat sitä mieletä, että täydellä vatsalla olisi  äidin hyvä käydä vaateostoksilla. Kylläinen olo ja pitkä pinna liittyvät toisiinsa ja helpottavat tuskallisia tilanteita. En silti uskonut kestäväni moista ja jätin vaatehankinnat tuonnemmaksi.
Vaateiden sijaan ostin muutaman astian. Indiskasta ja kirpparilta löysin jotain, joista olen haaveillut.

Sinisillä astioilla on ruokahalua herttävä vaikutus.Nopsaan vielä kahvit ja sitten kotiin.
"Joka selkänsä kääntää, se kakkunsa menettää."Ei kommentteja:

Lähetä kommentti