maanantai 8. elokuuta 2016

Onneli eskarilainen


Koulun alkaessa keikahtaa Onnelin arki ihan nurinpäin. Pitkät aamu-unet ja vuoteessa nautiskeltu aamuateria jäävät historiaan. Kuuden jälkeen alkaa pyöritys. On kerittävä suorittaa monta asiaa ennen kuin Onneli on valmis kouluautoon. Lujasti uskon aamurutiinien taas löytyvän, kunhan muutama kerta harjoitellaan. Kouluauto kävi jo pihassa sovittamassa mahtuuko Onnelin tuoli ja muu omaisuus mukaan. Hyvin mahtuu, jos väliltä ei kovin monta koululaista tule kyytiin.
Kuskille näytin Onneli syöttöletkun ja avannpussin. "Näitä on vähän varottava kun Onnelia nostelee." Oli totinen mies.

Onneli sai kouluun avustajan, jolla on asenne kohdallaan. Onnelin hoito on käsityötä ja asennetta enemmän kuin tutkintoja. Nyt me yhdessä opetellaan uusi arki ja uusi maailmanjärjestys. Ensimmäisen päivän olen koululla mukana, mutta sitten on pärjättävä ilman äitiä. Ja pärjäähän ne, tiedän.

Eilen Onnelin avustaja kävi opettelemassa koneita ja muuta hoitoa. Samalla kävimme läpi koulupäivän aikana tarvittavaa kalustoa.
Tavallisen eskarirepun ja vaihtovaatteiden lisäksi Onnelin kouluvarustus sisältää muutakin. Ensin tietysti oma ruoka ja lääkkeet. Ruokapumppu, kahdenlaiset ruokinta letkut ja korjaussarja, jos peg-nappi irtoaa. Ruiskuja on muutama veden antamista varten.
Korjaussarjan tarvitsee myös avanne. Toivottavasti sen tarvetta ei tule. Paketti kertakäyttöhanskoja avanteen tyhjennykseen. Niin, ja vaipat.
Vielä viimeisenä limaimu ja siihen katetreja.
Olikohan siinä kaikki?
Pitäisikö tehdä taas Lista?

Ensimmäisen päivän jälkeen huomaa, jos jotain puuttuu. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti