perjantai 9. syyskuuta 2016

Kohta on omenaisten aika


Puut notkuu omenien painosta. Ensimmäiset lajikkeet ovat valmiit, myöhäisemmät odottavat vielä muutamaa aurinkoista päivää. 
Pari päivää sitten inventoin yhden pakastimista. Niin siinä on taas käynyt, että pohjalta löytyi kasa edellisvuoden omenasoseita. Ihan hyvää ja maukasta. Vietin illan koneella etsinen paikkoja mihin sosetta voisi upottaa. Ei se niin tylsää ollut miltä kulostaa, aika kului ihan hyvin. Netin selaamisessa on se huono puoli, että otollinen tekemisenaika saattaa hurahtaa toisten taitoja ja aikaansaavuuta ihaillessa. Omat sosepurnukat seisoi surullisina pöydänkulmalla.
Perheeltä, jos toiveita kysyy, vastaus on vaan "tavallista omenapiirakka jätskin alle".

 Arkiruuan lisukkeeksi ja mausteeksi omenat sopii myös.
Tänään kokeilin paistettua broilerinrintaa omenakastikkeessa.
Pyörittelin rintaleikkeet vehnäjauhoissa, johon olin lisännyt hiukan suolaa ja pippuria. Ladoin pannulla kauniiksi paistetut broilerit vuokaan, omenanapaloja sekaan ja uuniin.
Kastikkeeseen laitoin panulle voissa pyörätetyn omenasilpun sekaan vähän sosetta ja nesteeksi omenamehua sekä kanalientä. Kiehuvaan nesteeseen sekoitin teelusikallisen currytahnaa.
Kun broilerit uunissa olivat melkein valmiit sekoitin kastikkeeseen purkillisen smetanaa ja kaadoin vuokaan lihojen päälle. Hetkeksi vielä uuniin.


Aika platkun väristä siitä tuli. Ensi kerralla käytän  enemmän omenia ja vähän reilummin curryä. Paprikaa vois paahtaa vielä kaveriksi.
Hyvää oli ja lapsetkin söi.
    


Salaateilla, tomaatilla ja motsarellan paloilla saa rumasta kauniimpaa.Tänään saatiin loput perunat nostettua. Seuraavana on omenien ja puolukan vuoro. Viljelijän ahkera Sisar muisti jo meitä puolukkaämpärillä. Jos itse ei metsään päästä, niin on ainakin hetkeksi perussuomalaista herkkua. 

Tulevalle viikonlopulle suunnittelin ensimmäistä omenasoserupeamaa. Isotlapset taas muutamaksi päiväksi kotiutuvat, niin on käsipareja tekemään.
Seuraava viikko on täynnä lasten ohjelmaa ja terapioita. Silloin tehdään vain välttämättömät.

Vielä hetki, teetä ja omenapiirakka.


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti