maanantai 26. syyskuuta 2016

Siedätyshoitoja


Joskus on terveellisempää harjoittaa siedätystä kuin jatkaa entisillä. Nyt on menossa salainen siedätysprojekti lasten myslimaun muuttamiseksi.
Kaupan mysleissä haittaa joko lisätyn sokerin määrä tai tuotteen hinta. Yleensä kumpikin ja yhtäaikaa.
Perhe on ennenkin kotimysliä syönyt tai ollut syövinään. Valittavat kun maistuu liikaa ullakolle tai jotenkin epämieluisan terveelliselle. Sokeria pitäisi olla.

Tämän myslireseptin pohjana on tattari aamiasimurot, joihin lisätään vanhaa tuttua kaupan mysliä, sekä kotona tehtyä uutuutta. Kaupan mysliä vähennetään, kunnes sen voi kokonaan unohtaa.

Tälläista kotimysliä tein:
 1dl isoja kaurahiutaleita
0,5dl kauranleseitä
0,5dl ruisleseitä
0,5dl kurpitsansieminiä
0,5dlpellavansiemeniä (myös auringonkukan- seesamin- ja pinjansiemenet käy)
reilu rkl rypsiöljyä
reilu rkl hunajaa
1dl rusinoita


Sekoitaa kulhossa hiutaleet, leseet, siemenet ja rikotut  pähkinät. Lämmitä hunaja juoksevaksi ja sekoita toisessa kulhossa öljy hunajan joukkoon. Sekoita neste mysliseokseen.

Levitä seos pellille leivinpaperin päälle.
Paahda 175 asteessa noin 15-20 minuuttia välillä sekoittaen. Aika helposti paahtuu liikaa ja varsinkin kurpitsansiemeniin tulee nopeasti palaneen maku.

Anna myslin jäähtyä ja sekoita joukkoon rusinat. Tähän voi laittaa muitakin kuivattuja hedelmiä tai marjoja. Tällä kertaa oli rusinoiden lisäksi vähän aprikoosia. Sitten kun pakastimesta on marjat syöty lisään piristykseksi kuivattua mansikka.
Purkitetaan kanelliseen astiaan ja säilytetää huoneen lämmössä.

Iltapalan jälkeen tämä satsi on vain muisto.Kun sängyistä kuuluu vieno kuorsaus on aika unohtaa turha terveellisyys ja keskittyä ihan muihin juttuihin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti