tiistai 4. lokakuuta 2016

Sadonkorjuu osa 2.


Kodinkuvalehdessä oli herkullisen näköinen piirkanohje. Sen teimme.

Omena-puolukkatoscapiirakka

  4 munaa
3dl sokeria
250g voita
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl kanelia
1dl maitoa

Päälle
6-8 pientä kotimaista omenaa
1,5dl puolukoita
2tl kanelia

Kuorrutus
100g voita
2dl sokeria
1dl kuohukermaa
200g mantelilastuja
2rkl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Sekoita muna-sokerivaahtoon voisula, jauhoseos ja maito.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaiseksi levyksi.
Viipaloi omenat taikinapohjalle. Ripottele puolukat ja kaneli omenoiden päälle.
Paista piirakkaa 200-asteessa 20minuuttia
Valmista kuorrutus piirakan paistuessa.
Sulata voi kattilassa. Lisää muut aineet ja keitä keskilämmöllä sekoitellen noin viisi minuuttia. Varo pohjaanpalamista.
Ota piirakka uunista ja lusikoi kuorrutus sen pinnalle.
Jatka paistamista noin seitsemän minuuttia, kunnes tosca ruskistuu kauniisti. Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa ruuduiksi. 



6 kommenttia:

  1. Ai ai, ompas herkullisen näköistä. Puolukka sopii varmaan todella hyvin tuo makean tockan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi hyvää ja helpponopeaa. Kantsii kokeilla.

      Poista
  2. Voi apua miten herkullisen näköinen, tätä pitää ehdottomasti tehdä. Iloa alkavaan viikkoosi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Tätä tein taas ja oli vieäkin yhtä hyvää. Kirpeät marjat ja rapsakka toska....

      Poista
  3. Kuulostaa hyvältä! Vesihän tässä on kielellä. Meillä ikävä kyllä ei ole puolukoita, onnettomia karpaloita sen sijaan on mutta ne taas eivät oikein maistu miltään. Voisi kuitenkin kokeilla vaikka kuivatuilla karpaloilla.

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa herkulliselta! Tätä voisinkin testata, kiitos reseptistä! Mukavia talvipäiviä! P.s. blogissani on käynnissä kivan hemmottelupaketin arvonta:)

    VastaaPoista