maanantai 3. lokakuuta 2016

Sadonkorjuumenu osa 1.


Kolmekymmentä vuotta olemme pieniä juhlia järjestäneet, sellaisia kotikekkereitä mitä joka talossa eteen tulee. Ensin ristiäisiä, sitten rippijuhlia, valmistumisia ja joskus jopa mutten-vaan-juhlia. (lasten synttäreitä ei nyt tähän lasketa)
Jokaikinen kerta etsin tarjoiluun ideoita ja ohjeita. Ja jokaikinen kerta se on yhtä hankalaa. Jos täällä asuisi viisas ja ymmärtäväinen emäntä parhaat ohjeet olisivat tallessa, käden ojennuksella otettavissa.
Semmoista ei siihen aikaan ollut tarjolla.
Tästä lähtien laitan parhaat ohjeet tänne. Epäonnistumisista olen ihan hiljaa.

Tällaista oli neljä tuntia ennen vieraiden saapumista. Kuvaa kun kaikki on valmista en kehdannut ottaa, vieraat olivat silloin jo paikalla. Tiedä mitä olisivat ajatelleet?
Pääruokana tavanomaisesti perunat ja soosi. Karjalanpaistilihat hain suoraan Peltomaan tilateurastamosta. Lihoille pitkä ja lempeä kypsennys juuresten ja sipulin kainalossa.
Suoraan tuottajalta haettu liha on ihan eri tuote kun markettiliha, vaikka sama "karjalanpaisti" lukee pakkauksessa.

Rohkeimmille kulinaristeille lukiolainen valmisti kyyhkyspataa. Tällä kertaa uutta sävyä ruokaan toi savujuusto ja kerma. Sopivat oikein hyvin linnun kaveriksi.

Ihan parasta oli kasvisgrattini, jota vielä maanantaina tarjoiltiin sekä lounaalla että päivällisellä. Porkkanaa, lanttua, punajuurta, palsternakkaa ja kukkakaalia, yhteensä noin kuusi kiloa.
Uunissa puoliksi kypsyneet kasvikset saivat päälleen hyvin juustoisen kastikkeen, joka maustettiin persiljalla ja timjamilla. Basilikaa koristeeksi.
      

Lisäksi salaatit, rosolli ja muutama hyvä juusto. Sekä tuoreet sämpylät.

Nyt aika taulunen oli erillainen kuin viimme vuonna, joten kaikkea mitä olisi halunnut ei vaan kerinnyt tai muuten kyennyt.
Kaksikymmentäseitsemän lautasta katettiin. Saatiin kylään iloinen, energinen ja sydämmestä tuttu perhe.
Mielenkiintoista ja erillaista tutustua uusiin ihmisiin kattamalla heille kotiinsa ruokapöytä.
Kiitos käynnistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti