keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Ensilumi


Nyt vasta meille satoi oikeaa lunta. Maassa on muutaman päivän ollut jotain valkoista jauhoa, mutta ei sellaista voi lumeksi sanoa. Viimme yönä satoi ja aamulla näytti ihan talvelta. Maa oli saanut puhtaan valkean peiton.
Aamulla koululaiset selvisivät nopeasti ulos. Aamupala onnistui ilman turhia neuvotteluja ja sutjakkaasti sujahti vaatteet päälle. Hanskat ja pipot oli tallessa, mikä tähänastisen kokemuksen perusteella on melko harvinaista .
Uudella lumella on ihmeellisiä vaikutuksia.Aamu oli vielä sumuinen ja hämärä, kun ahkera kansa aloitti työnsä. 
Mukava oli katsella kouluautoa odottavien touhuja, ei ollut mälsää eikä tylsää. Talven ensimäiset lumiolennot asettuivat paikoilleen ja koulun jälkeen lupasivat rakentajat jatkaa hommiaan. Tasainen kaunis valkea pinta oli enää muisto.

Tänään oli jääkaapin siivouspäivä.
Löytyi tortillalättyjä, paprikaa, fetaa, juustorastetta, kermaa ja broileria. Niistä syntyi tortillalasagne, joka sopii hyvin nukkumattoman yön päivälliseksi. Kätevä, nopea, herkullinen ja mikä parasta, siihen voi sotkea kaikkea mikä uhkaa jäädä kaapinpohjalle virumaan.Jospa ensiyönä he nukkuisivat paremmin ja tauti, joka uhkaa tulla ei tulisikaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti