tiistai 29. marraskuuta 2016

Viikonloppuloma


Perhehoitajan, niin kuin omaishoitajankin loma alkaa hoidettavan hoitamisella.
Tavallisten aamujen tapaan ensin lääkkeet, ruoka, pussi, vaippa, pesut, hiukset ja vaatteet.
Edellisenä iltana on pakattu suihkualusta, ruuat, letkut, varavaatteet ja kaikki muut hoitotarvikkeet. Nyt enää ruokapumppu, imulaite ja laitteiden latausjohdot, ne meinaa aina unohtua.
Lomapaikkaan on kahden tunnin matka, mutta onneksi ei tarvitse itse ajaa. Taksi kuljettaa.
  


Kahdelta, samaan aikaan koululaisten kanssa olin taas kotona. Ihan heti ajatukset eivät asettuneet siihen, että eniten hoitoa vaativa on hetken pois.
Jokaisella lapsellamme on omia erillaisia haasteita kotoa poistumiselle, matkojen pituudelle ja uudelle ympäristölle. Nyt piti nopeasti päättää, sinne vai tuonne? 
Loma lauantain ohjelmaksi valitsimme Idea Parkin yläkerran, FunParkin. Mukaan pääsi juoksevaiset. Itsellemme iloksi pyysin mukaan vielä Esikoisen perheen ja Ystävän lapsineen.
Ilo niitä oli katsella. Kuvat ei onnistuneet, koska liike pysähtyi vasta autossa. 

Tähän asti olen vähän epäillyt kaikkia "puistoja". Miksi maksaa isoja rahoja siitä, että musiikki soi liian kovaa ja kone pyörittää ylös-alas-ympäri. Eikö lapset saa liikettä ja hetkutusta muuten tarpeeksi?
Vieläkään en ole vastauksesta varma, mutta alan sulaa. 
Tärkein juttu tässä, niin kuin kaikessa lasten kanssa lomailussa on rennot ja hymyilevät aikuiset. Leppoisan ja lapsestaan nauttivan aikuisen mieli on lapsen loma. Turvasatama, jossa voi tankata seuraavaa maailmanympäripurjehdusta varten.   
Sunnuntaiaamu ja ensimmäinen adventti. Lapset olivat uupuneita eilisen päivän virikkeistä ja seuraava aamu venyi ennätyspitkäksi. Joku tyttäristä kolisteli kahvipannua keittiössä, kun me vanhat vasta pohdimme nousemisen tarpeellisuutta.
Kiitos tyttärille! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti