torstai 1. joulukuuta 2016

   Arkiset kalapihvit 


Oikean kalan valmistaminen on vielä(kin) opettelua. Laiskuuttani ostan vain kalaa, mitä meidän pikkukylän kaupasta helpoten saa ja mistä lapset varmasti tykkää. Yleensä pakasteseitä tai lohta, joskus siikaa. Nuorena äitinä, parikymmentä vuotta sitten, kalakauppias ajoi pihaan noin kerran kuussa. Kyydissä oli samana aamuna merestä nostettua silakkaa ja kasvattamolta haettua lohta. Sisällä olevat kissat tiesivät milloin kauppias tuli. Saivat hervottomat hepulit ennen kuin me huomasimme mitään. Ehkä ne kuulivat silakan kutsun.
   
Kotiruokalistalle yritän laittaa ainakin kaksi kalaruokaa joka viikko ja koulussa saavat kolmannen. 
Tarjolla nyt yllätyksetöntä arjen perusruokaa.


Kalapihvit

800g kalaa, esim. sei
2 sipuli
2rkl vehnjauhoja
reilu 1dl korppujauhoja
reilu 1dl kermaa
suolaa tai herbamarea
paprikajauhetta, valkopippuria
ripaus sokeria
4tl tomaattipyrettä

Hienonna kala ja sipuli mössömassaksi vaikka sauvasekoittimella. Lisää jauho, korppujauho, kerma ja mausteet. Anna massan seistä hetken.
Paista pihivit voissa kypsiksi. Massa on löysää, niin sen voi nostella vaikka kahdella lusikalla paistinpannulle ja muotoilla vasta siinä.

Mummun mökkiin lähti suositusten mukainen viiden värin annos.