sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Hansun Joulu 


Aloitin tämän vuoden jouluvalmistelut koulussa, niin kuin kunnon oppivelvollinen ainakin. Joulukoristeita ja leipomista siellä ja täällä.
Joulu on kädentaitojen aikaa ja sisukkaasta aherruksesta voi saada herkullisen palkinnon. Parasta on piparit, joita teinkin useamman satsin. Pipareiden puolesta joulu voisi olla useammin.


Hyvä on myös oppia oikea siivoustekniikka. Kaksin käsin imurista kiinni ja menoksi. Kaverin tarkka silmä valvoo, että kaikki koirankarvatupsut pääsevät imuriin. Joka hommassa tuki ja kannustus on tärkeää. Ihmisellä on hyvä olla sellainen kaveri. 


Ajankulua on syytä seurata.


Nyt aletan päästä itse asiaan. Kuusen koristelu on tarkkaa ja vaatii visuaalista silmää. Jokaisen pallon harteilta on karistettava vuoden pölyt. Pikkulapset auttoivat koristeiden kanssa. Onneli vahti, että kokonisuus on harmoninen ja kuusi pysyy pystyssä. 


Aattoaamuna saunan jälkeen pukeudutaan puhtaisiin.
Ruuan jälkeen tuli joulupukki. Viimmeinkin. Se oli unohtanut parran kotiin ja liian laihakin oli. Äänessä oli jotain tuttua. Vähän aloin epäillä koko touhua. Ei paljon naurattanut.

Jos tarkasti ajatelee, ei sillä lopulta ole merkitystä onko taru totta vai tosi tarua, kunhan palkinto on riittävä.
Mukavia lomapäiviä kaikille! Me täällä jatketan makeaa elämää.
T. Hansu
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti