keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Leipomuksia


Jouluun kuuluu ehdottomasti maustekakkut.  
Uutena ohjeena otin Marttojen joulukirjasta Amorin maustekakun, jota terästin suklaarouheella. Aika pähkinäinen maku, joka varmasti vielä paranee kun muutaman päivän malttaa odottaa. Vaikka tein isomma satsin kerralla jaksoi toinen uunillinen hyvin odottaa vuoroaan.  



Yllättäin saimme banaaneja ison laatikollisen.
Osan banaaneista laiton siivuina pakastimeen, monta smootieihin sekä terttu tolkulla lettuihin ja kakkuihin.
Banaanikakuista en kauheasti välitä ja koitankin löytää ohjeista sen kaikista herkullisimman. En ole varma oliko tämäkään se paras, mutta kun annosta hiukan tuuna ja koristaa saa siitä mukavan. Ohje oli ensimmäinen, joka tuli Kotikokin sivuilta vastaan ja siihenkin kouralla suklaata lisäsin. Kirus kun oli.



Onko joulua ilman piparkakkuja?
Pipareiden leipominen, tekemisen tunnelma ja tuoksut tekevät joulun.
Olisi mukava ajatella, että  leipomishetkistä on jäänyt lasten mieliin mukavia yhteisien tekemisen muistoja, jotka sujuvasti siirtyvät seuraavalle polvelle.





Pipareita syntyi yhtä monenlaisia kun oli leipureitakin.

Kuvahaun tulos haulle piparkakku