maanantai 19. joulukuuta 2016

Nyhdettyä kauraa


Jo toisen kerran yritin tuoda sivistystä keittiöön. Ensimmäinen kerta oli alkusyksystä epäkiitollisen kasviskastikkeen muodossa.  
Tänä viikonloppuna kaksi valistunutta kasvissyöjätärtä tuli kotiin. Ajattelin suoristaa lihansyöjä-äidin sädekehää ja tarjota heille herkullista nyhtökauraa.

Kokeilimme kuinka se istuisi tortillan väliin. 


 Pannulle ensin voita, kaurat, sitten tomaattimurska, ananas, chilimauste, pippuri ja suola.
Kasvikset toiselle pannulle. Eri sipuleja, paprikaa, kesäkurpitsaa sekä lopuksi auringonkukansiemeniä. Mausteeksi vain mustapippuri ja suola.
Kermaviileistä villit kastikkeet.
Pikainen tortillaruoka oli valmis.


Vieläkään ei ollut kaikki ihan kohdallaan. Arvostan tuotteen egologisuuttaa ja eettisyyttä niin paljon, etten anna periksi. Yritän vielä.
Pakkohan tämän on olla hyvää, kun presidentinkin pöytään kelpaa.

Perheen älymystö suhtautuu aina hiukan varauksella uusiin tuotteisiin.