lauantai 3. joulukuuta 2016

Porkkanapiirakka


Ennen kuin voi aloittaa joulun laittoa täytyy suorittaa muutama ennakoiva toimenpide. Ensimmäisenä inventoidaan leipomiseen liittyvät jutut sekä maustevarasto. Siivouksen tuloksena löytyi riittävästi luumuhilloa, vähän taateleita sekä piparkakkumaustetta ja muita pussin pohjia. Oikeat mausteet ovat tärkeitä joulumielen saavuttamiseksi.
Samalla kyseisiin laatikoihin palautui ryhti ja järjestys, joka pysyy seuraavaan leipomishetkeen asti. Joku ne aina sekoittaa.

Urakan päätteeksi on hyvä palkita itsensä tietysti leipomalla. 
Tämän hetken lemppariherkku on porkkanapiirakka.
Ohjeen otin "Kermaruusun"-blogista kauan sitten, eikä ole reseptiä tarvinnut vaihtaa. Piirakasta tulee juuri sopivan pehmee ja muhkee. Hyvin syötävän oloinen.
"Kermaruusu" on muutenkin yksi parhaista reseptivarastoista, joita on mukava nälkäisenä selata.
Kiitos sitä sinne! (tämä oli ihan ilmainen mainos)
Tälle herkulle kannattaa uhrata ajatus.



Porkkanapiirakka

5 kananmunaa
5 dl sokeria
2 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
5 tl kanelia
3 tl vanilliinisokeria
7½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sulaa margariinia tai öljyä
7 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus:
100g pehmeää voita
200g sulatejuustoa
400g tomusokeria
5 tl vanilliinisokeria
Pähkinärouhetta

Kuori ja raasta porkkanat hienolla terällä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi rasva ja porkkanaraaste. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa n.20 min.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päällepähkinärouhetta.