torstai 2. maaliskuuta 2017

Broilerlaatikko ja laskiaispullat


Paras keino lomasta toipumiseen on asettua tukevasti takaisin siihen mistä lähti, eli hellan ääreen. Tällä viikolla olen ruuanlaitosta oikein nautiskellut ja saanut jotain pakastimeenkin. Tälläiset tuulet on käytettävä hyväksi ja tehtävä asioita pahan päivä varalle. Niitäkin tulee.
Tänään ruokalistalla oli broilerin suikaleita, jotka halusin laatikoida.
Pakastimessa on vielä viimme kesän parsakaalia ja soseutettua tomaattia. Porkkanaa ja erillaisia sipuleita löytyi viljelijän varastoista.
Valkoinen mötikkä on motsarellaa.

Broilerit pyöräytin pannulla ja maustoin suolalla, mustapippurilla sekä Mumbay Masla mausteseoksella. Riisi-ohran keitin lähes kypsäksi ja vihannekset esikypsensin pannulla. Kaikki olisi voinut laittaa vuokaan ilma kypsennyksiä, mutta silloin paistoaika reilusti pitenee.
Nyt oli ympärillä joukko nälkäisiä, niin oli yritettävä toimia nopeasti.



Jälkkäritoive oli yksimielisesti laskiaispullat. Vielä yhdet. Mikäs sen helpompaa.
Koniittorina Hansu ja kermavaahdon annostelu.


Kotiinpaluuta helpottaa Muumit pullalla.


Pullien välissä on omaa karviais-mansikkahilloa. Ei liian makeaa, mutta silti lapsiystävällistä.
Nyt ei enää ainutta laskiaisia.