keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Eilen oli Downienpäivä


Eilen oli minun ja muiden meikäläisten päivä. Downin sydroma tarkoittaa sitä, että minulla kolme kappaletta kromosomia 21 ja siksi päivä on 21.3. Teillä taviksilla on kromosomeja ainoastaan kaksi. Lisäkromosomin sain silloin, kun kukaan ei minusta mitään tiennyt, silloin kun ensimmäisen kerran soluni jakautuivat.
Joka vuosi Suomeen syntyy noin 70 uutta downperhettä. Tsempit heille!
Toisilla on siniset silmät, toisilla pottunokka ja meillä downiaisilla ylimääräinen kromosomi. Tämä on kehitysvamma ja ominaisuus, ei sairaus.
Minulla on hyvä ruokahalu, kova ääni ja silittäviä ihmisiä. Olis hyvä, jos teilläkin olisi.  
Olen hyvin terve ja voimakas kansalainen, että kiitos kysymästä. Ei mitään hätää.

Keittiöhommista pidän erityisen paljon.
Smootiet on hyviä, jos niihin ei ole lisätty terveusvaikutteisia murusia. Suklaamurut sopisivat.Äitistä tykkään, mutta arvatkaa mitä rakastan.Seuraavissa vaaleissa ääneni saa ehdokas, joka lupaa järjestää Downiaistenpäivän yleiseksi liputuspäiväksi.


T. Hansu

10 kommenttia:

 1. Oi, ihana kirjoitus :). Hansulle terkkuja!

  VastaaPoista
 2. Hansulle terkkuja. On niin ihana!

  VastaaPoista
 3. Tänneppä eksyin, kun onnetar-kissa nosti kulhosta Anne M nimen. :) Ihana perhe teillä! <3 Kokosin sen linkkilistan niistä tulostettavista materiaaleista, mutta jos mielessäsi on jotakin erityistä mihin tarvitsisit kuvia niin voin yrittää auttaa mielelläni. Selailin blogiasi ja huomasin, että teillä on käytössä kommunikointikuvia ja arkea helpottavia kuvitettuja ohjeita, että jos jossain tällaisessa on puutetta niin saa laittaa viestiä tulemaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenspa, hyviä vinkkejä sain blogistasi, kiitos niistä. Jotain olen tulostellut ja laminoinut....vielä kun opisi käyttämään niitä. Opettelua ja pieniä askeleita, sitä se on.
   Erikoisterveiset ja myötäkarvaan silitys onnetar-kissalle!

   Poista
  2. Yhteystietojasi kaipailisin, jotta voisin messuliput lähettää sinulle postitse. :) koivikonkatveessa@gmail.com

   Poista
 4. Kiitos, Anne, taas osuvasta kirjoituksestasi! Näitä on niin ihana lukea, tulee hyvä mieli ja viisastuu kun saa uutta vinkkeliä asioihin. Hansulle terkkuja! Ootpas ollut nopea kun ehdit tehdä selvää koko piirakasta!

  VastaaPoista