maanantai 19. kesäkuuta 2017

Herkullista kesälomaa


Kaksi ensimmäistä kesälomaviikkoa on jo eletty. Ihan uskomatonta kuinka nopeasti aika kuluu. Loma-arki on alkanut hulinalla ja kaksin käsin on arkirutiineissa roikuttava kiinni. Illat venyvät helposti yöhön, jonka seuraavana päivänä saa tuta.
Onneli ja uusi Pikkuinen vaativat ja vahtivat, että asiat tehdään edes suunnilleen ajallaan. Rutiit ovat rakkautta, kesälläkin. 

Viimme viikoa rytmitti kaksosten uimakoulu.
Neljän tunnin uintireissun jälkeen uimarit olivat paljon väsyneempiä kuin kuunaan tavallisen koulupäivän jälkeen. Kiitos pienelle kunnallemme, joka vuosittain järjestää uimakoulun ja sinne yhteiskujetukset, lähes ilmaiseksi. Kunnalta pieni teko ja kustannus, mutta merkittävä lapsellisille.

Muutamasta ihanasta hellepäivästä on yritetty ottaa kaikki irti. Sen minkä kotipihalla voi.
Hellettä helpottaa uimisen lisäksi jäiset herkut. Jäätelö on aina ollut suosikkini sen kätevyyden ja edullisuuden takia. Paketti paloiksi ja vähän jotain ekstraa päälle. Hetkessä valmistuu monta houkuttelevaa jäätelöannosta.

Jäätelökone on unohtunut kaapinperälle. Vai onkohan joku ennakkoperintönä sen jo mukaansa ottanut? Uutena sitä tuli jonkin verran käytettyä, mutta meitä oli liian monta sen pienelle kipolle.
Ilman konettakin saa tehtyä monenlaisia herkkuja.
Helpointa on pyöräyttää mustikka-banaanismoothieta muotteihin ja laittaa hetkeksi pakkaseen. Yhtään ei kaipaa lisättyä sokeria. Ongelmaksi tässä tulee se, kuinka saa lapset viihtymään ja odottamaan jäätelön jäätymistä. 
Neiti Maistaja jaksoi odottaa ja näyttää hyvin tyytyväiseltä.   Toinen nopea ja yksinkertainen herkku.
Jäinen banaani ja jäiset vadelmat kerman kanssa blenderiin. Surautus ja hiukan suklaarouhetta joukkoon. Muutama tunti pakastimessa ja herkuttelu voi alkaa. 
Sitä on Herttakin ollut herkuttelemassa?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti