lauantai 17. kesäkuuta 2017


Kevätsatoa


 Heti keväästä olisi monenlaista talteen otettavaa. Karpalot ja korvasienet vaativat lähtemistä, mutta kyllä kotipihastakin kerättävää löytyy.
Silloin kun koivut alkavat silmujaan paisutella on oikea aika kerätä mahlaa pakastimeen. Jostain luin, että täysikasvuinen koivu kestää kolmen litran malavarkauden, vaikka joka vuosi. Tiedä sitten pitääkö tuo paikkaansa. Mahla on erinomaista hoitoa vatsalle ja sopii vauvasta vaariin.
Tänä keväänä mahla kulki tavallista heikommin. Olisiko yllättävillä lumisateilla osuutta asiaan?

Aiheeseen liittyvä kuvaToinen sato saatiin kuusenkerkistä eli vuosikasvaimista. Kuivattuna tai siirapiksi keitettynä se on mainiota lääkettä yskään. Ruuanlaitossa olen käyttänyt kerkkiä lohen ja riistan maustamiseen. Siihen vaan uuniin menevän ruuan päälle antamaan metsän tuoksua ja mukavaa makua.
Kerkät on niin söpöjäkin, ettei niitä malta olla hypistelemättä.


Aiheeseen liittyvä kuvaSeuraavaksi kerätään nokkosia. Ihan kotipihasta löytyy niin paljon kun jaksaa ja viitsii kerätä. Lapsille nokkonen kelpaa lettuina ja pinaattikeiton jatkeena. Sämpylät on haasteellisia. Pienet vihreät pisteet analysoidaan homeeksi ja syöminen jää siihen. Selitykset on turhia.Maire on keräilijän paras kaveri, oikea hortoilukoira. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti