torstai 13. heinäkuuta 2017

Arkeen asettuminen


Suunnilleen neljä viikkoa on kesälomaa jäljellä, siis lasten lomaa. Pyörillä kulkeville lapsille olemme varanneet tilapäishoidosta vielä muutaman päivän, joten jotain pientä olisi mahdollista kehitellä.
Toisaalta matot odottavat pesua ja talo on vasta puoliksi maalattu. Suomen kesä on ihan liian lyhyt kaikkeen siihen mitä aikoo.Näin lomalla yhdeksän hengen tyytyväisenä pitäminen on paljon yksikertaisempaa, jos edes hiukan tietää mitä tekee.
Ensimmäinen helpottava asia on ruokalista.
Toinen elämän selkiinnyttäjä on Onnelin ruoka-aikojen mukaan rytmitetty päivä. 

Listojen laadinnalla on myös muita suotuisia vaikutuksia.
Jos väsyttää ja ajatus on yhtä suttua, niin kupillinen hyvää teetä ja pala tyhjää paperia auttaa. Tuleville päiville ruokia suunnitellessa olen tekevinäni jotain hyvinkin tärkeää ja tarpeellista, vaikka vain istun ja kirjoitan kastikkeiden nimiä eri ruutuihin.
Pieni hetki ja olo on kuin päiväunilta noustessa.

Listojen kaikkein tärkein tehtävä on pitää kiire pois ja antaa tilaa mukavimmille asioille.

  
Ennen kouluautojen tuloa ei tarvitse miettiä mitä sitä syötäisi. Neljän viikon ruokalista on siinä. Aamulla lapset yleensä syö leipää ja hedelmää. Kukin tahtonsa mukaan, paitsi pikkuiselle puuro.
Kaksi lämmintä ruokaa ja välipalat. Erikseen en suunnittele salaatteja, mutta niitä on. Tällä hetkellä kasvihuone pursuilee vihreää ja siitä nautitaan. Kunhan tomaattien posket punastuu, niin pidot sen kuin paranee.
Iltasella lapsille viimmeiseksi lämmin puuro marjojen tai hunajan kanssa. 
Helppoa, nopeaa ja kotoista.
Inspiraation iskiessä voi leikkiä gourment kokkia tai vain kääntyä kaupan pakastealtaan puoleen. Tilanteen mukaan ja hyvällä mielellä.
   Valkoisten juhanusruusujen jälkeen tarjoilla vaaleanpunaista hempeyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti