perjantai 28. heinäkuuta 2017

 Kesäpäivän raakakakku

"Rakastan Suomen kesää, se on paras päivä vuodessa."


On se ainakin toiseksi paras, jos parhaan päivän titteli vielä jätetään odottamaan parempia päiviä.

Keskellä kesäpäivää tuli kylmän kakun tarve, gluteiinittomana. Yleensä kaapin perältä löytyy tavallisia gluteiinittomia jauhoja, josta on helppo pieni kakkupoja pyöräyttää.
Oliko niitä siellä nyt? 
Eipä tietenkään.

Päätettiin kokeilla jotain meille uutta.
Pohja tehtiin sekoittamalla blenderissä riisikakkuja, tummasuklaata ja maapähkinöitä tunnistamattomaksi mössöksi. Mössö taputeltiin tasaiseksi irtovuoan pohjalle.

Vaaleanpunainen päällys valmistettiin myös blenderissä. Kerma ja mansikat, maustettuna ripauksella sokeria ja vaniljasokeria surautettiin velliksi ja kaadettiin kakkupohjan päälle.
Kakuntekele muutamaksi tunniksi pakastimeen jäätymään.
Koristeeksi raita tyrnirouhetta ja toinen mantelirouhetta, sekä mansikoita sitruunamelissan lehdillä.


 

Ajattelin riisikakkujen suolaisuuden tunkevan läpi, mutta kun sokeasti luottaa suklaaseen, niin kaikki onnistuu. Maapähkinät antoivat pohjaan hyvän maun lisäksi rouheutta. Pohja olisi ollut turhan kova ilman pähkinää.
Oli se herkkua. Emäntä Ennakkoluuloinen sai taas hyvän muistutuksen. Pitäisi vaan rohkeasti tehdä, eikä liikaa miettiä. Luolissa asuttaisiin, jos aika olisi ajattelemiseen käytetty.

Koko kakku hävisi yhdeltä istumalta.
Onneli ja pikkuinen poika saivat viimmeiset palat. Olisivat lautasetkin nuolleet, mutta ei annettu.
Se oikea kunnollinen mansikkakakku on edelleen tekemättä. Toivottavasti kesä vielä tulee ja saadaan satoa pitkälle syksyyn.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti