torstai 10. elokuuta 2017


Hansun loma


 Hansun kesä on sujunut oikein leppoisasti, kuten lomien kuuluu sujua. Terveyttä ja ruokahalua on riittänyt, eikä kummempia vastoinkäymisiä ole ollut.

Viimmeisen lomareissun Hansu teki isän, äidin ja juoksevaisten kanssa Helsinkiin.
Asuntovaunu asetettiin muiden kaltaistensa viereen ja käytiin nukkumaan.
Seuraavana aamuna paistoi aurinko, mikä lupaili meille kaunista päivää. Päätimme aloittaa Helsinki päivän tutustumalla Korkeasaareen.
Ei muuta kuin kengät jalkaan, reppu selkään ja matkaan vaan. 
Metroaseman ovella saimme oppaaksi Helsingissä asuvan tyttären, jonka suosiollisella avulla selvisimme metron lippuautomaatin lisäksi koko reissusta. 

Maalaisille jo metotunnelin liukuportaat ovat elämys. Hansulle suorastaan kauhistus.
Alaspäin poika meni niin sanotulla kumparelaskijan tyylillä. Takamus pitkällä, otsa tuulta halkoen ja kädet tiukasti äitin käsissä kiinni. Kamalasti jännitti, mutta onnistui.
Ylöspäin oli hiukan helpompaa. Isä veti ja lykkäsi, niin ratkaiseva askel oli pakko ottaa. Sitte vain piti uskaltaa seistä. Kohtuullinen karjahtelu helpotti portaissa oloa. Hansu tietää, että tunteiden patoamien on vaaraksi terveydelle.  Vauhdissa otettu kännykkäräpsäys. Olispa saanut äänet talteen
Ennen kuin Hansu oli päässyt ylös oli muutama matkaseurueen jäsen mennyt jo ylös-alas-ylös ja kulman taakse piiloon. Eivät sentään hukkaan asti.

Ennen eläintarhaan sisälle menoa retkaläiset nauttivat voimaannuttavan alkupalan. Sokeriherkulla kuorrutettuja pehmeitä donitseja, jotka auringon lämmössä pehmenivät ja jättivät sormet mukavan tahmaiseksi. Mitäpä siitä, makealla elämällä on puolensa.Paljon kävelyä, ylä ja alamäkiä sekä monenlaisia portaita. Hansu selvisi kaikesta tosi hyvin. Viidakkotalon lämmin ilmasto oli Hansulle hiukan liikaa. Koska pohjolan mies on tottunut Suomen kesiin, niin turha kuumuus tukahduttaa.  

Matkalaisten kiinnostus kirjaviin sammakoeläimiin alkoi vähitellen hiipua ja puheen nuotti muuttui naukuvaksi.
Kun polttoainevalo vilkkuu on syytä toimia nopeasti.
Sopiva ruokailupaikka löytyi yllättävän helposti. Kunnon pöytä ja penkki. Siistit ja rauhallisella paikalla.
Hansulle kelpaa vain pehmeä, helposti syötävä ja kotoisan makuinen ruoka. Turistille yksinkertainen ei aina ole yksinkertaista. Helsingin keskustassa, missä ravitsemusliikkeistä ei ole pulaa täytyi pysähtyä miettimään, mistä Hansulle ruoka. Muutakin kuin aina ranskalaisia.

Korkeasaaren ranskisannos oli hyvän makunsa lisäksi kuuma ja riittävä. Tankkausta auringonpaisteessa.  Yllättävän hyvin jaksoi Hansu kävellä, vaikka maasto oli hankalaa ja ihmiset tuuppivaisia. Osa matkaseurueesta hävisi välillä näkymättömiin, mutta Hansun kutsuvat karjahdukset kertoivat heille toisten sijainnin.

Leijonien aitauksella Hansu pysähty ihailemaan suuria eläimiä, jotka nauttivat auringosta aivan aidan vieressä. Niin paljon ne Hansua kiinosti, että unohti karjahdella, vaikka täältä olisi voinu saada hyvää vertaistukea.
Paluumatka tehtiin lautalla kauppatorille. Yläkannellekkin pääsi kun ei anna periksi. Piti taas vähän vetää ja tuupata ja käyttää kannustavia sanoja. Hansu suorastaan ylitti itsensä kannelta poistuttaessa. Keinuva laiva ja jyrkät metalliportaat.

Hyvä Hansu!
Mennäänkö toistekkin?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti